Blog

Borászati Titrátorok

2015.10.18 14:57

Borászati titrátorok

 

 

HI 84100 Minititrátor Minititrátor a bor szabad és kén-dioxid tartalmának mérésére 

A kén‐dioxid (SO2) hozzáadásának egyik fontos célja az oxidáció elkerülése. A kén‐dioxid borban található fenoloknál hamarabb oxidálódik, így „gyűjti” az oxigént, illetve csökkenti az enzimek aktivitását, amelyek barnulást és egyéb problémát okozhatnak. A leghatékonyabb védelmet a molekuláris kén‐dioxid biztosítja. Ha kén‐dioxidot adunk a borhoz, akkor annak a körülményektől függően egy része azonnal kötötté válik. A kötött és a szabad kén‐dioxid mennyisége közötti kapcsolat összetett, azonban egyértelmű, hogy ezt nagyrészt a borban jelenlévő teljes kén‐dioxidtartalom befolyásolja.

A kötés aránya fordítottan arányos a koncentrációval.


30‐60 ppm alatt a borba juttatott kén‐dioxid 33‐50%‐a válik kötötté, a maradék szabad marad. Ez a mennyiség két részre oszlik. A nagyobb és nagyrészt hatástalan szabad rész a „biszulfit” (HSO3‐). A kisebb rész a molekuláris kén‐dioxid. Ennek mennyisége függ a szabad kén‐dioxidtól, valamint a pH‐értéktől. Például 3,2 pH esetén 0,8 ppm molekuláris kén‐dioxid biztosításához 22 ppm szabad kén‐dioxid szükséges, 3,5 pH esetén ez az érték 43 ppm, ami gyakorlatilag kétszer annyi. A nagy mennyiségű vagy palackozott tárolás esetén a 0,8 ppm molekuláris kén‐dioxid megfelelő védelmet biztosít az oxidáció és a baktériumok ellen.Fontos megjegyezni, hogy a borban lévő szabad kén‐dioxid mennyisége három dologtól függ: mennyit adtunk hozzá, mennyi volt jelen a hozzáadást megelőzően és a hozzáadott mennyiség mekkora része válik azonnal kötötté.

Mérési tartomány: 0‐400 ppm (mg/l)
Felbontás: 1 ppm (mg/l)
Pontosság: a mért érték 5%‐a
Metódus: Ripper titrimetriás metódus
Mérési elv: ekvivalencia‐pontos redox‐titrálás
Minta mennyisége: 50 ml
ORP‐elektród: HI 3148B/50 (tartozék)
Bruttó Ár: 198 120 Ft
Tartozékok:

 • 20 titráláshoz elegendő reagens
 • 2 db 50 ml‐es és 2 db 20 ml‐es mérőedény
 • olló
 • csőkészlet kupakkal
 • ORP‐elektród
 • keverőmágnes
 • 1 ml‐es fecskendő
 • 2‐ 2 db tasak tisztítóoldat borfoltok eltávolításához
 • használati utasítás

Egy kattintással megrendelheti a HI 84100 minititrátort WEBÁRUHÁZUNKBAN!

 

 

 

 

 

 

AUTOMATA BOR TITRÁTOR MINITITRÁTOR HI 84433

Minititrátor a bor, illetve egyéb gyümölcslevek formol számának és pH-értékének meghatározásához. Az egyszerűen kezelhető automata minititrátorral és pH-mérővel gyorsan és pontosan meghatározható a bor (és a gyümölcslevek) formol száma (azaz fermentálható nitrogéntartalma), illetve pH-értéke. A szín indikátorok pontatlanságát, a matematikai számítások során vétett hibákat és a titrálási oldat nem megfelelő adagolását kiküszöbölő műszer pontos mérések végrehajtására képes.


A 8,2 pH-s titrálási végpont meghatározása a pH-érték változásán alapul. A műszer elvégzi a szükséges számításokat, végül a nagyméretű kijelzőn megjelenik a fermentálható nitrogéntartalom (azaz a formol szám) a felhasználó által kiválasztott mértékegységben.A műszer két üzemmódja a pH-mérési mód, illetve a bor és a gyümölcslevek formol számának meghatározására szolgáló titrálási mód. Az adagolás pontosságáról a perisztaltikus pumpa gondoskodik. A pontosság fenntartásának érdekében a pumpa a megfelelő standard oldat segítségével kalibrálható.


A műszer tartozékai: HI 1131B pH-elektród, HI 7662-Mhőmérséklet-szonda, HI 84433-50 titrálási oldat (100 ml), HI 84433-51 oldat a pH-érték beállításához (100 ml), HI 84433-55 standard oldat a pumpa kalibrálásához (100 ml), HI 84433-60 formol reagens (100 ml), HI 70004 4,01 pH-s puffer oldat (2 db tasak), HI 70007 7,01 pH-s puffer oldat (2 db tasak), HI 700082 8,20 pH-s puffer oldat (2 db tasak), 2 db 100 ml-es mérőedény, 2 db csőkészlet adagolóheggyel, 2 db keverőmágnes, hálózati adapter és használati utasítás.


BRUTTÓ Ár: 309 880 Ft
Egy kattintással megrendelheti a HI 84433 minititrátort WEBÁRUHÁZUNKBAN!

Teljes savtartalom meghatározása - Automata titrátor HI 84102

 

 

Automata titrátor a teljes savtartalom meghatározásához. A készülékkel gazdaságosan elvégezhető a bor teljes savtartalmának meghatározása. A műszer rendelkezik egy hatásos algoritmussal, amely pH elektród által küldött jel alakját vizsgálja, így a mikroprocesszorába betáplált elemző módszer segítségével egy gombnyomással elvégezhető a vizsgálat.

Mérési tartomány: 0,0-25,0g/l borkősav
Felbontás: 0,1g/l
Pontosság: a mért érték 5%-a
Metódus: sav-bázis titrálás
Mérési elv: végpont-titrálás
pH-kalibrálás: egypontos a kiválasztott végpontnál (7,00 vagy 8,20pH)
A minta mennyisége: 2ml
Hőmérséklet-kompenzálás: automatikus, 0,0-100,0°C között
pH-elektród: HI 1048B (tartozék)
Hőmérséklet-szonda: HI 7662-T (tartozék)
A pumpa teljesítménye: 0,5ml/perc
Keverési sebesség: 1500 fordulat/perc
Környezet: 0-50°C, maximum 95%-os relatív páratartalom
Áramellátás: 230VAC; 50-60Hz; 10VA
Méretek és súly: 208x214x163mm; 2200g

A műszer tartozékai:

 • 20 titráláshoz elegendő reagens-készlet
 • 2000μl-es automatikus pipetta, műanyag hegyek az automatikus pipettához
 • 2db 50ml-es mérőedény
 • csőkészlet kupakkal
 • pHelektród
 • hőmérséklet-szonda
 • keverőmágnes
 • hálózati kábel
 • újratöltő oldat 30ml-es flakonban
 • ldb fecskendő
 • 2-2db tasak tisztítóoldat bor-lerakódások, illetve -foltok eltávolításához
 • használati utasítás

BRUTTÓ ÁR: 198 120 Ft

Egy kattintással megrendelheti a HI 84102 automata titrátort WEBÁRUHÁZUNKBAN!

HI 902 multiparaméteres bor titrátor

Analitikai titrátor személyre szabható mérési metódusokkal.


A laboratóriumi elemzésre szolgáló, színes grafikus kijelzővel felszerelt HI 902 automata titrátor segítségével sav-bázis, potenciometriás, ORP, komplexometriás, és precipitációs titrálás hajtható végre. Lehetséges a visszatitrálás is. 100 mérési metódus használható, ezek személyre is szabhatók az egyéni igények szerint. A titrátor két elektród, két pumpa és két keverő egyidejű csatlakoztatását teszi lehetővé. A műszer rendelkezik USB porttal. A metódusok számítógép vagy USB flash drive segítségével fejleszthetők és módosíthatók. Egy számítógép, monitor, billentyűzet, nyomtató és a titrátor segítségével komplett munkaállomás alakítható ki. A professzionális titrátor számos alkalmazási terület mérési igényeinek kielégítésére alkalmas:

 • Borászati elemzés: lehetséges a bor pH-értékének, szabad és összes kén-dioxidtartalmának, teljes és illékony savtartalmának, illetve redukáló cukor-és nitrogéntartalmának mérése.
 • Élelmiszeripari és tejipari elemzés: mérhető a pH-érték, a savtartalom, a lúgtartalom, valamint a NaCl, a kalcium, a klorid és a kén-dioxid koncentrációja.
 • Vízminőség-vizsgálatok: többek között meghatározható a pH-érték, a savtartalom, a keménység, illetve a kalcium-és a fluorid-koncentráció.
 • Gyógyszeripari mérések: vizsgálható a pH-érték, valamint a savtartalom, illetve a fluorid, a klorid és az ammónia koncentrációja.
 • Mérések a galvanizálás során: lehetséges az ezüst, a króm, a cink és különböző savak koncentrációjának elemzése.

 

 

A titrálás végeztével a műszer az összes mérési adatot (beleértve a mérés sorszámát, dátumát és idejét, az elektród azonosítókódját, illetve a legutóbbi kalibrálás adatait) és titrálási görbét elmenti, így a titrátor megfelel a GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) követelményeknek is. Az elmentett adatok átmásolhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével. A nagyméretű kijelzőnek köszönhetően a műszer állapota bármikor megjeleníthető. Az elemzés során megtekinthető a valósidejű titrálási görbe is. A görbe új metódusok tesztelése vagy egy korábbi eljárás optimalizálása során hasznos. A főmenüben látható a dátum és az idő,ahőmérséklet (hőmérsékletszonda használata esetén), illetve különböző figyelmeztető üzenetek. A HI 902 két változatban vásárolható meg. A HI 902C-1 változat egy, míg a HI 902C-2 két analóg kártyával rendelkezik.


A titrátor tartozékai: keverő és annak szerelvényei, büretta (25 ml), adagolópumpa, hőmérséklet-érzékelő, USB kábel, USB flash drive (256 MB), szoftver és használati utasítás.
HI 902C ára: 1 963 452 Ft

 

Webáruház készítés
argep.hu arcedula.hu vatera.hu shopmania.hu olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.