Blog

Cefrekémia 3

2015.10.18 14:46
CEFREKÉMIA 3 - A megoldások

Pálinka hibáinak okai és kezelésük

Gyakori problémákhoz egyszerű kezelési útmutatók.

Hiba megnevezése

Eredete

Kezelési mód

Kezelő anyag adagolása

Kezeléssel elért eredmény

 Ecetsavas

 Cefrézés, cefretárolás

 Kalcium-karbonát

1g-1,2g/ecetsav

csökken a savasság és az aromaanyag

 Ecetsavas etil észter

 cefrézés és desztillálás

 házasítás

szükség szerint

 megfelelő minőség elérése

 Dohos, penészes

 cefrézés, cefretárolás

 aktív szén, szűrés

enyhe szag 2-5g/l
erős szag 10-15g/l

 Elfogadható csökkenő aroma

 Kén-hidrogénes

 cefrézés

 Sulfidex, Ercofid

200g/hl

 megszüntethető

 Keserűmandula szagú

 cefrézés

 ezüst-nitrát, szűrés

10g/hl

 megfelelő minőség

 Kén-dioxidos

 cefrézés, tartály előkészítés

 szellőztetés, anion cserélő gyanta

 

 jó hatásfok minőség javulás

 Metil-alkoholos

 cefrézés

 Házasítás kis metil-alkohol tartalmúval

szükség szerint

 jó hatásfok

 Drogos, szárjelleg

 cefrézés

 aktív szén, szűrés

20-100g/hl

 aromacsökkenés

 Elő és utópárlatos

 desztillálás újradesztillálás

 Megfelelő

 

 

 Fémes

 cefrézés, desztillálás, tárolás

 Kation cserélő gyanta

 szükség szerint

 jó hatásfok, minőség javul

 Kátrányos

 cefrézés, tárolás

 aktív szén, szűrés

 szükség szerint

 kevés javulás

 Zavarosodás, opálosodás

hígító víz fémmel érintkezés

újradesztillálás

kationcserélő gyanta

 

 

 
Webáruház készítés
argep.hu arcedula.hu vatera.hu shopmania.hu olcsobbat.hu