Professzionális mérőeszközök, a jövő mezőgazdasági szakembereinek! 

gazdaüzlet logo

Kérdése van? +36-205466451

Kategóriák
gazdaüzlet logo

Kérdése van? +36-205466451

  • Kategóriák
    • % Akciós termék
    • Mezőgazdasági mérések
    • Feldolgozóipari mérések
    • Borászat - Pálinkafőzés mérések
    • Állattenyésztési mérések
    • Agrártudományi mérések
    • pH mérők
    • Vezetőképesség (EC) mérők
    • Talajnedvesség mérők
    • Refraktométerek
    • Tápoldatozók és monitorok
    • Gyorstesztek
    • Víztisztítók
    • Egyéb mérőműszerek
  • Blog
    • Cefrekémia
    • Borászat
      • Borászati Fotométerek
      • A BOR FONTOS ÖSSZETEVŐINEK A MEGHATÁROZÁSÁRÓL
    • pH, EC mérés
      • EC és pH mérés talajban
      • A "titkos " receptek - Kerti növények számára legkedvezőbb pH és EC értékek
Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
32 000 Ft - 139 700 Ft
  1. Feldolgozóipari mérések
  1. Feldolgozóipari mérések
  2. Kávé tulajdonságainak mérése

Kávé tulajdonságainak mérése

A kávéfőzés ma már művészet és tudomány. A baristák nagy odaadással és óriási szeretettel tanúlnak meg mindent a kávéfőzés tudományából és művészien kivitelezett kávékölteményekkel csalogatják a kávéházakba a kávérajongókat.

Mi itt inkább a kávékészítés tudományos oldalához szeretnénk segítséget nyújtani, megfelelő mérőműszerek bemutatásával.

Alap feltétele a jó kávé főzésének, hogy a víz megfeleljen az alábbi követelményeknek ( az USA-ban alkalmazott követelmények a barista versenyeken):

Víz szaga: fríss, szagtalan

Színe: színtelen, átlátszó

Szabad és összesklórtartalom : 0 mg/L

TDS : kb. 150 mg/L ( elfogadható határok: 75-250 mg/L )

pH érték: 7,0 ( elfogadható 6,5-től 7,5-ig )

Kálcium keménység : 68 mg/L (elfogadható 17-85 mg/L )

Lúgosság : 40 mg/L vagy alacsonyabb

Nátrium koncentráció: 10 mg/L , vagy közeli érték.

 

 

 

 

 

5 termék 1 5
Kávé TDS mérő

Kávé TDS mérő

32 000 Ft
PH-200 Kávé pH-mérő

PH-200 Kávé pH-mérő

34 000 Ft
AD-111 Hordozható pH/mV/Temp/ORP-mérő .

AD-111 Hordozható pH/mV/Temp/ORP-mérő .

66 040 Ft
  Professzionális pH és EC mérő készlet: COM-100 és PH-200

Professzionális pH és EC mérő készlet: COM-100 és PH-200

66 040 Ft
AD1020  asztali pH mérő

AD1020 asztali pH mérő

139 700 Ft

KÁVÉ KÉMIA

A pörkölt kávészemek körülbelül 30%-a vízben oldható anyagokból áll: ezekből a vízben oldható részekből készül a kávé mint ital. Ezen anyagok körülbelül kétharmada könnyen kioldódik, egyharmada nehezebben, csak hosszabb idő alatt és magasabb hőmérsékleten.

Rövid kávéfőzési idő, valamint alacsony hőmérséklet nem old ki elegendő íz- és aromaanyagot, tehát a kávé vízízű lesz (a crema pedig világosbarna, homogén színű, a jellemző foltosodás nélkül). Túlzott kávéfőzési idő, valamint túl magas hőmérséklet esetén viszont már megkezdődik a nemkívánatos anyagok kioldódása is, ekkor lesz a kávé keserű, savas ízű (a crema pedig sötétbarna, vékony, a csésze falánál esetleg még sötétebb barna gyűrűvel).

Az alábbi grafikonon, a fent leírtak grafikai kifejezése látható.

A bal oldali skála, a kávé erejét fejezi ki és a kész főzött kávéban lévő szárazanyag tartalmat mutatja  %-ban kifejezve. Ezt aparaméter BRIX% -mérő refraktométerrel lehet mérni.

A alsó skála, az extrakció, vagyis a kioldódás %-t mutatja ( a pörkölt kávé vízben oldódó része). Az egyenes vonalak kölönböző súlyú kávémennyiséget jelentenek 1,9 Liter vízre vetitve ( ez az amerikai egységek miatt ilyen nem kerek számok jönnek ki)

 A sárga mezőbe kerülnek a minőségi kávé paraméterei.

 

 

 

 

 

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Labornite Kft.
  • 4033 Debrecen, Szondi u. 12
  • +36-205466451
  • info@labornite.hu
  • facebook

Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
arcedula.hu
vatera.hu
shopmania.hu
olcsobbat.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • % Akciós termék
  • Mezőgazdasági mérések
  • Feldolgozóipari mérések
  • Borászat - Pálinkafőzés mérések
  • Állattenyésztési mérések
  • Agrártudományi mérések
  • pH mérők
  • Vezetőképesség (EC) mérők
  • Talajnedvesség mérők
  • Refraktométerek
  • Tápoldatozók és monitorok
  • Gyorstesztek
  • Víztisztítók
  • Egyéb mérőműszerek
  • Blog
    Blog
    • Cefrekémia
    • Borászat
      Borászat
      • Borászati Fotométerek
      • A BOR FONTOS ÖSSZETEVŐINEK A MEGHATÁROZÁSÁRÓL
    • pH, EC mérés
      pH, EC mérés
      • EC és pH mérés talajban
      • A "titkos " receptek - Kerti növények számára legkedvezőbb pH és EC értékek
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.