Professzionális mérőeszközök, a jövő mezőgazdasági szakembereinek! 

gazdaüzlet logo

Kérdése van? +36-205466451

Kategóriák
gazdaüzlet logo

Kérdése van? +36-205466451

  • Kategóriák
    • % Akciós termék
    • Mezőgazdasági mérések
    • Feldolgozóipari mérések
    • Borászat - Pálinkafőzés mérések
    • Állattenyésztési mérések
    • Agrártudományi mérések
    • pH mérők
    • Vezetőképesség (EC) mérők
    • Talajnedvesség mérők
    • Refraktométerek
    • Tápoldatozók és monitorok
    • Gyorstesztek
    • Víztisztítók
    • Egyéb mérőműszerek
  • Blog
    • Cefrekémia
    • Borászat
      • Borászati Fotométerek
      • A BOR FONTOS ÖSSZETEVŐINEK A MEGHATÁROZÁSÁRÓL
    • pH, EC mérés
      • EC és pH mérés talajban
      • A "titkos " receptek - Kerti növények számára legkedvezőbb pH és EC értékek
  1. Professzionális Borászati mérőműszerek
  1. Borászat - Pálinkafőzés mérések
  2. Professzionális Borászati mérőműszerek

HI 83748 - Fotométer a bor borkősavtartalmának meghatározásához

Cikkszám: 
HI83748
HI 83748 - Fotométer a bor borkősavtartalmának meghatározásához

A borkősav egyike a borban található legfontosabb savaknak. Borkősav (H2T), kálium-bitartarát (KHT) vagy kalcium-tartarát (CaT) formájában található meg. Aránya a pH-értéktől függ. A bitartarátként (HT-) előforduló tartarát aránya 3,7 pH esetén éri el a maximumát.

A kristályos lecsapódás a bor érésének mellékjelensége, de nem elfogadható a kereskedelemi forgalomban.
A vörösbor káliumtartalma 600-2500 ppm lehet. A kálium-bitartarát vízben oldódik, de az alkohol és az alacsony hőmérséklet csökkenti oldhatóságát.A fermentáció során a kálium-bitartarát egyre kevésbé oldódik, ez telítettséghez és kicsapódáshoz vezethet.

A KHT-stabilitás hirtelen hűtéssel állítható vissza. Ennek során a 3,65 pH alatti pH-értékű borok esetében a pH-érték 0,2-del csökkenhet, míg 3,7 pH feletti pH-értékű borok esetén a pH-érték nő.A kalciumtartalom 6-165 mg/l lehet. A kalcium a tartaráttal vagy az oxaláttal kristályos kicsapódást képez. A kalcium-tartarát hőmérsékletfüggő instabilitása a fermentáció után 4-7 hónappal jelentkezik.

A proteinek és a polifenolok stabil elegyet alkotnak a tartaráttal, így megakadályozzák a kicsapódást. Az elegyeket a polifenolok és a tartarát hozza létre a vörösborban, míg a fehérborban a proteinek.A pigmentpolimerizáció miatt a borkősav-kapacitás, így a kicsapódás mértéke csökken.A bor borkősavtartalma általában 1,5-4,0 g/l. Ez a koncentráció nem összekeverendő a bor teljes vagy titrálható savtartalmával, amelyet szintén gyakran fejeznek ki borkősavtartalomban.

A borkősav a borban alapvetően megtalálható sav (a teljes savtartalom akár 60%-a), de egyéb savak, mint például az almasav, a citromsav és számos illékony sav is részét képezik a teljes savtartalomnak.

Részletek

Adatok
Google Termék Kategória :
pH mérő/EC mérő/ Refraktométer
Wsfind Kategória:
7200
A vásárlás után járó pontok:
12 595 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Labornite Kft.
  • 4033 Debrecen, Szondi u. 12
  • +36-205466451
  • info@labornite.hu
  • facebook

Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
argep.hu
arcedula.hu
vatera.hu
shopmania.hu
olcsobbat.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • % Akciós termék
  • Mezőgazdasági mérések
  • Feldolgozóipari mérések
  • Borászat - Pálinkafőzés mérések
  • Állattenyésztési mérések
  • Agrártudományi mérések
  • pH mérők
  • Vezetőképesség (EC) mérők
  • Talajnedvesség mérők
  • Refraktométerek
  • Tápoldatozók és monitorok
  • Gyorstesztek
  • Víztisztítók
  • Egyéb mérőműszerek
  • Blog
    Blog
    • Cefrekémia
    • Borászat
      Borászat
      • Borászati Fotométerek
      • A BOR FONTOS ÖSSZETEVŐINEK A MEGHATÁROZÁSÁRÓL
    • pH, EC mérés
      pH, EC mérés
      • EC és pH mérés talajban
      • A "titkos " receptek - Kerti növények számára legkedvezőbb pH és EC értékek
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.