Új jelszó kérése
MINDEN TERMÉKRE!
Miért Minket válasszon?

Miben Segíthetünk?

info@labornite.hu 

Tel: 0652/445-755

Munkanapokon 8-18ig

100% Minőség

 

Közösségi oldalak
TOP termékek
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kapcsolat
Labornite Kft., 4033. Debrecen, Szondi u. 12,
Telefon: +36-52/445-755. .
Termék részletek


HI 83746 - Fotométer a bor redukáló cukortartalmának meghatározásához

HI 83746 - Fotométer a bor redukáló cukortartalmának meghatározásához
285 000 Ft285000
Nem kérek plusz szolgáltatást
Kiterjesztett Garancia (+1év) +6 000 Ft / db
Szállítás előtti kalibráció +1 500 Ft / db
Gazda Webáruház- AJÁNDÉKUTALVÁNY +5 000 Ft / db

A redukáló cukortartalom a borkészítés egyik legfontosabb paramétere. Növekedésének nyomon követése a szőlő érése során segíthet a szüret idejének meghatározásában. A legmagasabb lehetséges cukortartalom határozza meg a szőlő kereskedelmi értékét.

A fermentáció során a cukortartalom csökkenésének megfigyelésével állapítható meg a folyamat befejeződése, illetve végezhető el a korrekció, ha a redukáló cukortartalom túl alacsony a kívánt alkoholfok vagy édesség biztosításához.

A szőlő redukáló cukortartalmát nagyrészt glükóz és fruktóz alkotja. A Fehling-reagenssel lezajlott reakció után a redukáló cukortartalom kolorimetriás módszerrel határozható meg.

A Fehling-módszer nem a pontos meghatározásra szolgál, segítségével csak a cukorkoncentráció csökkenése mutatható ki, mivel a reakció a jelenlévő redukáló cukor fajtájától és mennyiségétől függ.

Ha a redukáló cukortartalom ismert a fermentáció kezdetén, akkor a potenciális alkoholfok meghatározható, ehhez a g/l-ben megadott cukorkoncentráció-értéket meg kell szorozni 0,06-dal.

A fenolok hatással vannak a Fehling-reakcióra, ezért a vörösbort az elemzés előtt színteleníteni kell. A bor tartalmazhat nem erjeszthető redukáló cukrokat is (mint pl. a pentóz), amelyek szintén elemezhetők ezzel a módszerrel.


  • Google Termék Kategória
    pH mérő/EC mérő/ Refraktométer
    Cikkszám
    768
    A vásárlás után járó pontok
    14 250 Ft
Webáruház készítés