Új jelszó kérése
MINDEN TERMÉKRE!
Miért Minket válasszon?

Miben Segíthetünk?

info@labornite.hu 

Tel: 0652/445-755

Munkanapokon 8-18ig

100% Minőség

 

Közösségi oldalak
TOP termékek
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kapcsolat
Labornite Kft., 4033. Debrecen, Szondi u. 12,
Telefon: +36-52/445-755. .
Termék részletek


HI 83748 - Fotométer a bor borkősavtartalmának meghatározásához

HI 83748 - Fotométer a bor borkősavtartalmának meghatározásához
285 000 Ft285000
Nem kérek plusz szolgáltatást
Kiterjesztett Garancia (+1év) +6 000 Ft / db
Szállítás előtti kalibráció +1 500 Ft / db
Gazda Webáruház- AJÁNDÉKUTALVÁNY +5 000 Ft / db

A borkősav egyike a borban található legfontosabb savaknak. Borkősav (H2T), kálium-bitartarát (KHT) vagy kalcium-tartarát (CaT) formájában található meg. Aránya a pH-értéktől függ. A bitartarátként (HT-) előforduló tartarát aránya 3,7 pH esetén éri el a maximumát.

A kristályos lecsapódás a bor érésének mellékjelensége, de nem elfogadható a kereskedelemi forgalomban.
A vörösbor káliumtartalma 600-2500 ppm lehet. A kálium-bitartarát vízben oldódik, de az alkohol és az alacsony hőmérséklet csökkenti oldhatóságát.A fermentáció során a kálium-bitartarát egyre kevésbé oldódik, ez telítettséghez és kicsapódáshoz vezethet.

A KHT-stabilitás hirtelen hűtéssel állítható vissza. Ennek során a 3,65 pH alatti pH-értékű borok esetében a pH-érték 0,2-del csökkenhet, míg 3,7 pH feletti pH-értékű borok esetén a pH-érték nő.A kalciumtartalom 6-165 mg/l lehet. A kalcium a tartaráttal vagy az oxaláttal kristályos kicsapódást képez. A kalcium-tartarát hőmérsékletfüggő instabilitása a fermentáció után 4-7 hónappal jelentkezik.

A proteinek és a polifenolok stabil elegyet alkotnak a tartaráttal, így megakadályozzák a kicsapódást. Az elegyeket a polifenolok és a tartarát hozza létre a vörösborban, míg a fehérborban a proteinek.A pigmentpolimerizáció miatt a borkősav-kapacitás, így a kicsapódás mértéke csökken.A bor borkősavtartalma általában 1,5-4,0 g/l. Ez a koncentráció nem összekeverendő a bor teljes vagy titrálható savtartalmával, amelyet szintén gyakran fejeznek ki borkősavtartalomban.

A borkősav a borban alapvetően megtalálható sav (a teljes savtartalom akár 60%-a), de egyéb savak, mint például az almasav, a citromsav és számos illékony sav is részét képezik a teljes savtartalomnak.

  • Google Termék Kategória
    pH mérő/EC mérő/ Refraktométer
    Cikkszám
    769
    A vásárlás után járó pontok
    14 250 Ft
Webáruház készítés