Új jelszó kérése
30 ezer forint feletti vásárlás esetén!
Miért Minket válasszon?

Mert mi ismerjuk a gazdák szükségleteit és problémáit!

Reális segítséget kap tőlünk!

Nem csak terméket veheti meg, de tudást is kap hozzá!

Miben Segíthetünk?

info@labornite.hu 

Tel: 0652/445-755

Munkanapokon 8-18ig

100% Minőség

 

Közösségi oldalak
TOP termékek
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kapcsolat

Labornite Kft.,

4033.
Debrecen,
Szondi u. 12,


Telefon: +36-52/445-755.
Termék részletek


Cefre, Must alkoholtartalom mérő - Rozsdamentes Acél Maligán Fokoló

Cefre, Must alkoholtartalom mérő - Rozsdamentes Acél Maligán Fokoló
Nem kérek plusz szolgáltatást
Kiterjesztett Garancia (+1év) +6 000 Ft / db
Szállítás előtti kalibráció +1 500 Ft / db
Gazda Webáruház- AJÁNDÉKUTALVÁNY +5 000 Ft / db

A Maligán fokoló egy olyan elmés kis szerkezet, mely egyedülálló módon alkalmas az elerjedt cefre, vagy a must alkohol tartalmának, egyszerű pontos, korrekt megállapítására.

Sok hiedelemmel ellentétben, a cefre vagy a must alkohol tartalmát nem lehet semmilyen merülő fokolóval ellenőrizni, a merülő fokoló csak és kizárólag a cukortartalom ellenőrzésére alkalmas!! Az alkohol mennyiségének megállapítására csak a Maligán fokoló képes.

Sokszor hallom azt a kijelentést, hogy : “..a gazdaboltban lehet kapni cefréhez való alkohol fokolót…” Hát kérem azt ajánlom senki ne dőljön be efféle állításoknak, mert NINCS ilyen merülő fokoló. Ami viszont valóban kapható, (erre mondják hogy “cefrefokoló”) az nem más mint maradék cukor mérő, vagyis Brix-fokoló. Ez a mérőműszer a nem jól elerjedt cefrében, valóban megméri a maradék cukortartalmat, de ebből nem tudunk arra következtetni, hogy MENNYI alkohol van a kész cefrénkben. Használatával 5 perc alatt megmérhető, hogy az adott cefréből, mennyi párlat várható, ezzel elkerülve az esetleges későbbi elégedetlenkedő bérfőzetőkkel való vitákat. Ennek megállapítására mindenképp szükségünk lesz egy jól működő Maligán fokolóra.

A pontos működésének alapfeltétele, hogy az első mérés előtt, tiszta vízzel bekalibráljuk. Ez azért fontos, mert a készülék az alkoholtartalmat elgőzölgési hőmérséklet alapján állapítja meg, és ez bizony nagyban függ a tengerszint feletti magasságtól. Tehát az új Maligán fokoló nem nélkülözheti, az első használat előtt, hogy megtöltsük tiszta vízzel, és ezt felforralva, megállapítsuk hogy a hőmérőn mérve, hány foknál marad abba a hőmérséklet emelkedése. Ez fogjuk  (víz forráspontja) az abszolút 100 foknak venni, még akkor is, ha hőmérőnk nem pont ezt az értéket mutatja. Mivel a Maligán fokoló készlet is tartalmaz egy digitális hőmérőt, és ennek méréspontossága is változhat, ezért elképzelhető kisebb-nagyobb eltérés a mérésünk eredményében

Miután megtörtént a Maligán fokoló kalibrálása, jöhet az igazi mérés, a cefrében lévő alkohol tartalom meghatározása. Ehhez egy kis táblázat lesz segítségünkre, melyben felsorolásra került az elpárolgási hőmérséklet alapján, az adott hőmérséklethez tartozó alkoholtartalom.

[evideo][/evideo]

 • Google Termék Kategória
  pH mérő/EC mérő/ Refraktométer
  Cikkszám
  acelmaliganfokolo
  A vásárlás után járó pontok
  3 810 Ft
Webáruház készítés